Πολιτική
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2005 19:32

ΥΕΘΑ: Αθλιότητες τα περί ύποπτων διαθέσεων απόρρητων κονδυλίων

«Για μια ακόμη φορά ο κ. Καρχιμάκης με την ερώτηση που κατέθεσε ως επικεφαλής, υποβιβάζει τα κοινοβουλευτικά ήθη αναγράφοντας αθλιότητες και κατασκευάζοντας γεγονότα που θυμίζουν σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Ο κ. Καρχιμάκης θα λάβει την απάντησή του στην Βουλή. Οσον αφορά τα περί κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος προφανώς αναφέρεται στα χρόνια των προηγουμένων Υπουργών Εθνικής ¶μυνας του ΠΑΣΟΚ, όπου εκδίδονταν σωρηδόν τιμολόγια «δημοσίων σχέσεων» ή προσφοράς έργου», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αναφορικά με ερώτηση πέντε βουλευτών του ΠΑΣΟΚ περί εμπλοκής στενού συνεργάτη του υπουργού Αμύνης σε ύποπτες διαθέσεις απόρρητων κονδυλίων (κωδικός 0896, από τον οποίο είναι δυνατό να πραγματοποιούνται διάφορες απόρρητες δαπάνες που επιβάλλεται να ικανοποιούν, αυστηρά και μόνο, απόρρητους εθνικούς σκοπούς).

Οι βουλευτές Καρχιμάκης, Οικονόμου, Παπαχρήστος, Ρήγας και Ζήση, επικαλούμενοι «απόλυτα έγκυρες πληροφορίες» αναφέρουν ότι ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού «έχει αποδυθεί σε μια άνευ προηγουμένου κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, προβαίνοντας σε δαπάνες για προμήθειες προσωπικών του ειδών ή αναθέτοντας εργασίες σε εταιρείες που ανήκουν σε φιλικά του πρόσωπα και μάλιστα, αρκετές φορές, προκειμένου να δικαιολογήσει τα δυσμενή σχόλια, ακόμα και συνεργατών του, δηλώνει ότι έχει προσωπικές εντολές γι' αυτές του τις ενέργειες από τον ίδιο τον υπουργό».