Πολιτική
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές με καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και χιόνια - ιδιαίτερα στην Ηπειρο και τη Δυτική Μακεδονία - προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως από το απόγευμα. Χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Τη νύχτα, τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από τη νύχτα ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από μηδέν (0) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα ενταθούν. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειοδυτικά, η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, που σταδιακά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, που σταδιακά θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι και από το βράδυ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως τη νύχτα, οπότε θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που σταδιακά θα αυξηθούν και θα βρέξει, κυρίως μετά το μεσημέρι. Τη νύχτα, είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς και αργότερα μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως από το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι βροχές θα ενταθούν και είναι πιθανόν να χιονίσει στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Κακοκαιρία, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ, στη Δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια, θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.