Πολιτική
Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Κακοκαιρία με βροχές, τοπικές καταιγίδες, κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, με χαμηλό υψόμετρο, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά, ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Βαθμιαία θα είναι η επικράτηση βορείων, πολύ ισχυρών ανέμων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις, με χιονόνερο ή χιόνι, κυρίως στη Μακεδονία το πρωΐ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί, μέχρι πολύ ισχυροί και στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις, με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από μείον τρεις (-3) έως 3 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι, βαθμιαία βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία στην Ηπειρο, θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από μηδέν (0) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισυχροί και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, που από το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και βαθμιαία στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, με ασθενείς χιονοπτώσεις το πρωΐ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί, αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον έναν (-1) έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αρχικά νεφώσεις, με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης, προβλέπει για αύριο Τρίτη, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και το πρωΐ στα νότια πελάγη, τοπικά πολύ ισχυροί, που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη μικρή άνοδο, κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά, θα σημειωθεί παγετός.