Αθλητικά
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 20:27

Μπάσκετ: Νικητής ο Άρης στο «θρίλερ» της Εύβοιας

Η νίκη του Άρη στην Εύβοια επί της Κύμης με 80-77, στην παράταση (κ.δ. 71-71), ξεχώρισε για τον τρόπο που επιτεύχθηκε ανάμεσα στις υπόλοιπες συναντήσεις της 23ης αγωνιστικής.

Η νίκη του Άρη στην Εύβοια επί της Κύμης με 80-77, στην παράταση (κ.δ. 71-71), ξεχώρισε για τον τρόπο που επιτεύχθηκε ανάμεσα στις υπόλοιπες συναντήσεις της 23ης αγωνιστικής.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι ως το 35΄, έχοντας προηγηθεί με διαφορά 10 πόντων (57-67 στο 35΄), αλλά η Κύμη με σερί 9-0 μείωσε στον πόντο (66-67 στο 36΄). 

Ο Ξανθόπουλος με 2/2 βολές έκανε το σκορ 66-69, όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τρίποντο του Παμπλαντ και στη συνέχεια, με βολές των Σταμάτη και Τουντζιαράκη πέρασαν με 71-69, για να ισοφαρίσει επίσης με βολές ο Κάμινγκς και να στείλει τον αγώνα στην παράταση, όπου οι «κίτρινοι» επιβλήθηκαν με την ποιότητα και την εμπειρία τους.

Η Κύμη με αυτή την ήττα έχασε μεγάλη ευκαιρία να εξασφαλίσει την παραμονή στην Α1 και μαθηματικά. Πλέον, ισοβαθμεί με τον Κόροιβο Αμαλιάδας στους 30 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον προτελευταίο Απόλλωνα Πατρών.

Ζωντανό στο όνειρο της οκτάδας έμεινε το Λαύριο, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την παραμονή στην Α1 χάρη στην τριάδα των Αμερικανών του. 

Η ομάδα του Χρήστου Σερελή επικράτησε με 80-60 της ουραγού Δόξας Λευκάδας σημειώνοντας την ένατη νίκη της, ενώ οι νησιώτες μετρούν 19 ήττες και έχουν αρχίσει να... συμβιβάζονται με την ιδέα του υποβιβασμού.

Τα Τρίκαλα νίκησαν εντός έδρας με 72-55 τον Κόροιβο Αμαλιάδας και ουσιαστικά σφράγισαν την παραμονή στην Α1, ενώ ο Απόλλωνας πήρε πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια για παραμονή, επικρατώντας άνετα με 83-67 του Κολοσσού Ρόδου στην Πάτρα.

Η αχαϊκή ομάδα παραμένει μεν στην προτελευταία θέση αλλά πήρε παράταση στην ελπίδα, καθώς απομένουν τρεις ακόμη αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Στον αντίποδα, οι Ροδίτες έχασαν έδαφος στην προσπάθεια για παρουσία στην πρώτη τετράδα των πλέι οφ.