Mag
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 13:24

Ρωσία: Τουρνουά κέρλινγκ με... αυτοκίνητα

Έναν διαγωνισμό κέρλινγκ διαφορετικό από τους άλλους, διοργάνωσαν ορισμένοι λάτρεις του χειμερινού αυτού αθλήματος, αλλά και των… παλιών αυτοκινήτων.

Έναν διαγωνισμό κέρλινγκ διαφορετικό από τους άλλους, διοργάνωσαν ορισμένοι λάτρεις του χειμερινού αυτού αθλήματος, αλλά και των… παλιών αυτοκινήτων.

Τέσσερις ομάδες των δέκα ατόμων συμμετείχαν στο πρώτο τουρνουά κέρλινγκ με… αυτοκίνητα -αντί της γρανιτένιας πέτρας που χρησιμοποιείται στο ολυμπιακό αυτό άθλημα-, το οποίο πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στο Αικατερίνενμπουργκ, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας.

Οι συμμετέχοντες έσπρωχναν τα -χωρίς μηχανικά μέρη- οχήματά τους πάνω στον πάγο, με σκοπό να κερδίσουν την καλύτερη δυνατή θέση στον στόχο, εκτοπίζοντας τα αυτοκίνητα των αντιπάλων τους.

Έμπνευση για το τουρνουά αποτέλεσαν τα τροχαία ατυχήματα που συχνά σημειώνονται στη Ρωσία εξαιτίας του πάγου, με τους διοργανωτές να φιλοδοξούν, έστω και με τον περίεργο αυτόν τρόπο, να ευαισθητοποιήσουν τους οδηγούς.

Το κέρλινγκ -άθλημα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το 1998- παίζεται από δύο ομάδες, αποτελούμενες από τέσσερις παίκτες η καθεμιά, πάνω σε ένα στρώμα πάγου.

Οι παίκτες σέρνουν στον πάγο βαριές πέτρες με λεία επιφάνεια από γρανίτη προς τον στόχο τους, που ονομάζεται «σπίτι» (house). Δύο άτομα με σκούπες λειαίνουν τον πάγο, για να γλιστρά η πέτρα δίχως εμπόδια. Σκοπός κάθε ομάδας, είναι να φέρει τις περισσότερες πέτρες κοντά στο κέντρο.

Πατρίδα του κέρλινγκ θεωρείται η Σκωτία, ενώ το άθλημα είναι πολύ δημοφιλές στον Καναδά και τις σκανδιναβικές χώρες.

Η περίπλοκη φύση του αθλήματος έκανε ορισμένους να αναφέρονται σε αυτό ως «σκάκι πάνω στον πάγο».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Wikipedia