Κόσμος
Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2005 13:06

Ράις: Εκτός ημερήσιας διάταξης προς το παρόν η επίθεση στο Ιράν

«Μια επίθεση εναντίον του Ιράν δεν περιλαμβάνεται προς τον παρόν στην ημερήσια διάταξη», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις μετά τη συνάντησή της με τον βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ στο Λονδίνο.

Αναφερόμενη στο πυρηνικό του πρόγραμμα του Ιράν η κα Ράις δήλωσε επίσης ότι υπάρχουν «πολλά διπλωματικά μέσα» για να υποχρεωθεί η Τεχεράνη να σεβασθεί τις υποχρεώσεις της και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «έχουν την πρόθεση να τα χρησιμοποιήσουν».

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών έφθασε χθες το βράδυ στο Λονδίνο ξεκινώντας μαραθώνια περιοδεία στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί οκτώ ευρωπαϊκές χώρες πριν καταλήξει στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι άρχισε την ευρωπαϊκή της περιοδεία από το Λονδίνο διότι «δεν έχουμε καλύτερο φίλο και σύμμαχο από τη Βρετανία».

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι η Κοντολίζα Ράις θα συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για την παροχή βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους, η οποία θα διεξαχθεί στις 1 και 2 Μαρτίου στο Λονδίνο.