Αθλητικά
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 15:38

Υγρός Στίβος: Πίτι και Χόζου οι κορυφαίοι στην Ευρώπη για το 2016

Δύο κολυμβητές κατάκτησαν αντίστοιχα τα βραβεία των κορυφαίων της Ευρώπης σε άνδρες και γυναίκες για το 2016.

 

Δύο κολυμβητές κατάκτησαν αντίστοιχα τα βραβεία των κορυφαίων της Ευρώπης σε άνδρες και γυναίκες για το 2016.

Η LEN (ευρωπαϊκή ομοσπονδία υγρού στίβου) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των εθνικών ομοσπονδιών, καθώς και τα μέλη των διαφόρων επιτροπών της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο στα 100μ πρόσθιο (με παγκόσμιο ρεκόρ), Άνταμ Πίτι (Βρετανός) αναδείχθηκε κορυφαίος κολυμβητής της περασμένης χρονιάς, ενώ το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες δόθηκε στην Κατίνκα Χόζου (Ουγγαρία), η οποία πανηγύρισε 3 χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Φιλίπ Φιλίποβιτς αναδείχθηκε κορυφαίος πολίστας στην «Γηραιά Ήπειρο». Με την εθνική Σερβίας πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο, όπου ήταν πρώτος σκόρερ και MVP του τουρνουά.

Στις γυναίκες η Ρομπέρτα Μπιανκόνι του Ολυμπιακού πήρε το σχετικό βραβείο, όπως και το 2015. Η Ιταλίδα ήταν «ασημένια» Ολυμπιονίκης στο Ρίο και «χάλκινη» στο ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου.

Οι δύο «χρυσοί» Ολυμπιονίκες του Ρίο, ο Φέρι Βέερτμαν και η Σάρον Φαν Ρούβεντααλ στο αγώνισμα της ανοιχτής θάλασσας βραβεύτηκαν από τη LEN, ενώ την 2η θέση στους άνδρες πήρε ο Σπύρος Γιαννιώτης, όπως είχε κάνει και στο Ρίο (ασημένιο μετάλλιο).

Στις καταδύσεις κορυφαίος αθλητής αναδείχθηκε ο Βρετανός Τζακ Λάφερ, ενώ η Ιταλίδα Τάνια Κανιότο κράτησε τον τίτλο της καλύτερης Ευρωπαίας για έκτη σερί χρονιά.

Τέλος, στη συγχρονισμένη κολύμβηση νικήτρια αναδείχθηκε για πέμπτη φορά στην καριέρα της η Ρωσίδα, Ναταλία Ιστσένκο.