Κόσμος
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2001 20:18

Πιστοί οι Ελληνες στο γάμο και με το μικρότερο ποσοστό εξώγαμων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat το 1999 υπήρχαν 5,1 γάμοι ανά χίλιους κατοίκους της ΕΕ, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι ελαφρώς μεγαλύτερο και συγκεκριμένα ανέρχεται σε 5,9 γάμους ανά χίλιους κατοίκους.

Σχετικά με τα διαζύγια οι Ελληνες, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί εμφανίζονται ως οι κατ' εξοχήν πιστοί στο γάμο. Συγκεκριμένα το 1999 στα κράτη-μέλη της ΕΕ αναλογούσαν 1,8 διαζύγια ανά χίλιους κατοίκους. Στην Ελλάδα αντιστοιχούσαν 0,9 διαζύγια ανά χίλιους κατοίκους, όπως επίσης και στην Ισπανία, ενώ στην Ιταλία αντιστοιχούσαν 0,6 διαζύγια ανά χίλιους κατοίκους. Ο μεγαλύτερος αριθμός διαζυγίων εμφανίζεται στη Μεγάλη Βρετανία και στη Φιλανδία (2,7 διαζύγια ανά χίλιους κατοίκους), ενώ σημειώνεται ότι στην Ιρλανδία το διαζύγιο ήταν παράνομο μέχρι το 1996.

Σε ό,τι αφορά τέλος τις γεννήσεις εξώγαμων τέκνων στην ΕΕ αντιστοιχούσαν το 1999 26 γεννήσεις ανά εκατό κατοίκους. Η Ελλάδα εμφανίζει το μικρότερο ποσοστό εξώγαμων τέκνων (4%), ενώ η Σουηδία εμφανίζει τη μεγαλύτερη αναλογία εξώγαμων τέκνων 55%.