Αθλητικά
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 20:55

«Κλείδωσε» πρωτιά και πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός με το 70-63 επί της ΑΕΚ

Την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου της Α1 εξασφάλισε ουσιαστικά ο Ολυμπιακός.

Την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου της Α1 εξασφάλισε ουσιαστικά ο Ολυμπιακός.

Στο ντέρμπι με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 24ης αγωνιστικής οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 70-63 της ΑΕΚ με στο κλειστό του ΟΑΚΑ, «έπιασαν» τον Παναθηναϊκό στην κορυφή, αλλά έχουν το πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου τους στην ισοβαθμία.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι με την 23η νίκη του στην κανονική περίοδο, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρωτιά και κατ΄ επέκταση το πλεονέκτημα της έδρας στα play off, οπότε έχει τον πρώτο λόγο για να κατακτήσει κι εφέτος τον τίτλο. Οι Πειραιώτες είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Ματ Λοτζέσκι, που τελείωσε το ματς με 17 πόντους, ενώ σημαντικές βοήθειες σε άμυνα κι επίθεση προσέφερε ο Μπιρτς με 10. Ο Σπανούλης σε κακό βράδυ με μόλις 2 πόντους, ενώ ο Πρίντεζης τελείωσε το ματς με 0-5 τρίποντα, αλλά πέτυχε 11 πόντους.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πρώτο σκόρερ τον Ντίξον με 14 πόντους, ενώ 11 σημείωσε ο Μαυροκεφαλίδης και 10 ο Μαυροειδής. 

Η ΑΕΚ που είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους (ξέφυγε ακόμη και με 7 πόντους στο πρώτο 10λεπτο) δεν άντεξε στην πιεστική άμυνα των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο μέρος και ηττήθηκε από μία ανώτερη ομάδα. 

Μέχρι το 25΄ η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ, αλλά από κει και πέρα η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου «έσφιξε» ακόμη περισσότερο την άμυνά της και με επιμέρους σκορ 16-2 ξέφυγε με 9 (50-41) στο 28΄. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν λύσεις, ούτε από μακριά, αλλά ούτε και μέσα από τη ρακέτα, με τον Κέβιν Μπιρτς να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια και με 5 συνεχόμενους πόντους του Λοτζέσκι η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +11 (52-41).

Με έξι σερί πόντους του Ρόκο Λένι Ούκιτς η Ένωση μείωσε σε 47-52, αλλά η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων φάνηκε και στο τελευταίο 10λεπτο. Εκεί, όπου ο Λοτζέσκι πέτυχε καθοριστικά καλάθια, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που είχαν τραγικά ποσοστά στα τρίποντα.