Αθλητικά
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 21:53

Euroleague: Ήττα και στο Κάουνας ο Παναθηναϊκός

Δεν μπορεί εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός... Κάκιστοι επιθετικά αλλά και με αρκετά εν γένει προβλήματα στο παιχνίδι τους οι «πράσινοι», ηττήθηκαν για δεύτερη συνεχή εβδομάδα μακριά από το ΟΑΚΑ.

Δεν μπορεί εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός... Κάκιστοι επιθετικά αλλά και με αρκετά εν γένει προβλήματα στο παιχνίδι τους οι «πράσινοι», ηττήθηκαν για δεύτερη συνεχή αγώνα μακριά από το ΟΑΚΑ.

Την περασμένη εβδομάδα είχαν χάσει στην Κωνσταντινούπολη από την Νταρουσάφακα, απόψε ήταν η σειρά της Ζαλγκίρις να υψώσει απαγορευτικό στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Οι Λιθουανοί νίκησαν στο Κάουνας με 64-58 στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, αλλά δεν κάλυψαν την ήττα με -8 στην Αθήνα, υποχρέωσαν τον Κυπελλούχο Ελλάδας στην ενδέκατη απώλεια και δέκατη εκτός έδρας σε 13 αγώνες, ενώ οι ίδιοι έφτασαν στο 11-14 και συνεχίζουν να ονειρεύονται τα πλέι οφ.

Η κατάσταση άρχισε πια να δυσκολεύει για το «τριφύλλι», που είναι πια αναγκασμένος να κοιτάζει τι γίνεται στις θέσεις 5-8 και όχι στην τετράδα, ενώ καθοριστικής σημασίας για την πορεία του είναι ο αγώνας που ακολουθεί, με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ.

Ο παίκτης που άλλαξε τη ροή της συνάντησης ήταν ο Βέστερμαν, ο οποίος σηματοδότησε το come back της γηπεδιούχου στον αγώνα. Ο Βέστερμαν καθοδήγησε την ομάδα του στην οργάνωση, σε αντίθεση με τα «φαντάσματα» Καλάθη και Τζέιμς, έδωσε πολλές λύσεις επιθετικά και έκανε τη διαφορά στο φινάλε.

Ο άσος της Ζαλγκίρις έπαιξε για 33΄57΄΄, μετρώντας 14 πόντους με 4/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 λάθη, ενώ ο Παναθηναϊκός τελείωσε με 3/18 τρίποντα (16,7%!), ενώ αξιοσημείωτη κι εμφανής ήταν η αδυναμία του να διαχειριστεί την κατάσταση στο τελευταίο δεκάλεπτο και να βρει λύσεις στην επίθεση.