Στην καταγγελία πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Σωτήρης Νίκας, εξασφάλισε επιπλέον εφάπαξ, ύψους 100.000 ευρώ, προχωρά ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Σκρέκας, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Στην καταγγελία πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Σωτήρης Νίκας, εξασφάλισε επιπλέον εφάπαξ, ύψους 100.000 ευρώ, προχωρά ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Σκρέκας, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει ο «γαλάζιος» βουλευτής, ο επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ «αποφάσισε να δώσει προαγωγή στον εαυτό του και λίγες μέρες μετά υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης, εξασφαλίζοντας μπόνους 100.000 ευρώ για το εφάπαξ του, το οποίο εκτινάχθηκε στις 258.000 ευρώ».
Κάνοντας λόγο για «κομματικά διορισμένο διοικητή», ο κ. Σκρέκας εξηγεί πως ο κ. Νίκας «στις 11 Νοεμβρίου, εκμεταλλευόμενος την ισχύ που του παρέχει η θέση του, πέτυχε και εγκρίθηκε από το εποπτικό συμβούλιο η οργανική του αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες στο βαθμό του Διευθυντή Δραστηριότητας (Γενικού Διευθυντή) και στο ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο (5ο κλιμάκιο)».
Η συγκεκριμένη προαγωγή ωστόσο - κατά τον βουλευτή της Ν.Δ. - δεν ήταν τυχαία, καθώς λίγες ημέρες μετά την έγκριση της προαγωγής, ο εν λόγω διοικητής παραιτήθηκε για λόγους συνταξιοδότησης. Ως αποτέλεσμα, συνεχίζει, «η ολιγοήμερη παραμονή του στην αναβαθμισμένη οργανική του θέση, εκτίναξε το ΕΦΑΠΑΞ του κατά περίπου 100.000 ευρώ, στα 258.000 ευρώ».
«Και όλα αυτά, επειδή "προήγαγε" τον εαυτό του για λίγες μέρες κατά δύο οργανικές βαθμίδες και αμέσως μετά κατέθεσε τα χαρτιά του για σύνταξη, παραμένοντας βεβαίως μέχρι σήμερα στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου» επαναλαμβάνει ο κ. Σκρέκας.
Στο ίδιο πλαίσιο, καταγγέλλει πως «λίγες ημέρες πριν την έγκριση της προαγωγής του, ο επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ εξουσιοδοτήθηκε, ώστε να εγκρίνει τη μεταφορά 10 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα της εταιρείας σε λογαριασμό ασφαλιστικής εταιρείας για να "διασφαλίσει" τα εφάπαξ του ιδίου αλλά και των άλλων εργαζόμενων στο Διαχειριστή από πιθανό "bail in", μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει η εισηγητική έκθεση».
Το ποσό αυτό, εξηγεί στη συνέχεια, εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ και θα περιληφθεί στην ανακτήσιμη διαφορά για το 2016, «δηλαδή θα συμπεριληφθεί στο κόστος των τιμολογίων, τιμολόγια που πληρώνουν οι απλοί καταναλωτές και η παραγωγική βάση της χώρας για φυσικό αέριο».
naftemporiki.gr