Κόσμος
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2005 19:07

Ράις: Συνομιλίες με τους ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ και Μπαρόζο

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις είχε στις Βρυξέλλες γεύμα εργασίας με τους υπουργούς Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, και ακολούθως συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ κα Ράις είχε σύντομη συνομιλία με την υπουργό Εξωτερικών Π. Μολυβιάτη. Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επανέλαβε πρόσκληση να επισκεφθεί ο κ. Μολυβιάτης της Ουάσιγκτον, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί δια της διπλωματικής οδού, πιθανότατα πριν από το καλοκαίρι.

Η κατάσταση στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, βρέθηκαν στο επίκεντρο της άτυπης αυτής Συνόδου.

Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προετοίμασε τη συνεργασία που θα έχει στη βελγική πρωτεύουσα στις 22 τρέχοντος μηνός ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπους με τους αρχηγούς κρατών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Το βράδυ, η κα Ράις θα δειπνήσει στο Λουξεμβούργο με τον πρωθυπουργό, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της Ε.Ε. το τρέχον εξάμηνο.