Πολιτική
Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 13:07

Γ. Κεφαλογιάννης: Πάγιο το αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές

Το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές είναι πάγιο και ανεξάρτητο από το αν θα κλείσει ή όχι η αξιολόγηση, δήλωσε ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές είναι πάγιο και ανεξάρτητο από το αν θα κλείσει ή όχι η αξιολόγηση, δήλωσε ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Θεωρούμε ότι η παρούσα κυβέρνηση, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, ούτως ή άλλως με τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται κάνουν κακό τόσο στην κοινωνία, όσο και στην οικονομία. Και μην ξεχνάτε ότι ακόμα και αν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, το πρόγραμμα δεν τελειώνει. Θα υπάρξει και τρίτη αξιολόγηση και ενδεχομένως και προετοιμασία για μια μεταβατική περίοδο μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος. Επομένως από εμάς σαν Ν.Δ., είναι πάγιο το αίτημα των εκλογών» ανέφερε συγκεκριμένα. Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, «αν δούμε ότι καθυστερούν ακόμα περισσότερο, ή δεν κλείνουν την αξιολόγηση, τότε και εμείς θα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την τακτική μας».

Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ν.Δ. ως αξιωματική αντιπολίτευση είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. «Ακόμα και στο απευκταίο ενδεχόμενο που θα καθυστερήσουν ακόμα περισότερο και δεν θα κλείσουν τουλάχιστον στον επόμενο μήνα που εμείς υπολογίζουμε, τότε εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε για να έχουμε και μια αντίστοιχη στρατηγική ως αξιωματική αντιπολίτευση», σημείωσε.

Έκανε επίσης σαφές ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή όταν κλείσει αξιολόγηση, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του κόμματος ήταν ξεκάθαρος πάνω σ' αυτό το θέμα. «Ανεξάρτητα από το μίγμα των μέτρων, εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε αυτά τα μέτρα» επισήμανε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Λάθη και από τους Ευρωπαίους

Για τη διάσταση απόψεων μεταξύ των θεσμών, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε πως «προφανώς υπάρχουν και λάθη από την πλευρά των Ευρωπαίων», τα οποία η Ν.Δ. έχει αναδείξει. «Έχουμε φτάσει μετά από 14 μήνες και ακόμα συζητάμε το πότε και αν θα κλείσει (η αξιολόγηση), καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν ευθύνες ξεκάθαρες και από την πλευρά της κυβέρνησης. Δεν λέω ότι είναι μόνο της κυβέρνησης, είναι δύο τα μέρη, επομένως η ευθύνη είναι και των δύο, αλλά σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε τέλος ότι το κόμμα της Ν.Δ. είναι «συμπαγές» και δεν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα ομοιογένειας ή και εσωτερικής ισορροπίας μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα.