Κοινωνία
Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 19:26

Τελείωσε η δικαστική περιπέτεια για τον «Γέροντα Παστίτσιο»

Δεν έχει πλέον αξιόποινο ο Φίλιππος Λοίζος ο επονομαζόμενος «Γέρων Παστίτσιος», ο οποίος σατίριζε διαδικτυακά το 2012 τον Γέροντα Παΐσιο, σύμφωνα με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Δεν έχει πλέον αξιόποινο ο Φίλιππος Λοίζος, ο επονομαζόμενος «Γέρων Παστίτσιος», ο οποίος σατίριζε διαδικτυακά το 2012 τον Γέροντα Παΐσιο, σύμφωνα με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ο κ. Λοϊζος επρόκειτο να δικαστεί σήμερα σε δεύτερο βαθμό για εξύβριση θρησκεύματος, κατηγορία για την οποία, σε πρώτο βαθμό, είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή, για σατυρικές αναρτήσεις του.

Το δικαστήριο, ωστόσο, σήμερα, ενεργοποίησε το άρθρο 8 του νόμου 4411/2016, που εξαλείφει το αξιόποινο πλημμελημάτων και πταισμάτων που είχαν τελεστεί μέχρι 31/3/2016 και απειλούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι 2 χρόνια.

Ο κ. Λοίζος είχε συλληφθεί από κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το 2012, λίγες ημέρες μετά από επερώτηση στην Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, ο οποίος ζητούσε να προβούν στις «απαραίτητες ενέργειες» οι υπουργοί Παιδείας και Δημόσιας Τάξης, καθώς «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον γέροντα Παΐσιο».