Αθλητικά
Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 09:08

Euroleague: «Διπλό» και παίρνει πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός

Τη νίκη που κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα του εξασφαλίσει μία θέση μέσα στην πρώτη τετράδα θα επιδιώξει απόψε στο Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μακάμπι (21:05, Novasports 2).

Τη νίκη που κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα του εξασφαλίσει μία θέση μέσα στην πρώτη τετράδα θα επιδιώξει απόψε στο Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μακάμπι (21:05, Novasports 2).

Έτοιμος για να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα που θα του εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα play off της Euroleague είναι ο Ολυμπιακός. Το παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου με τους Ισραηλινούς είναι δύσκολο, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται λίγο πιο μακριά από τους Αγίους Τόπους με ένα και μοναδικό στόχο: Να επιστρέψουν στην Αθήνα με το «διπλό» στις αποσκευές τους.

Η Μακάμπι των... οκτώ παικτών παραμένει πάντα ένας άκρως υπολογίσιμος αντίπαλος, έστω κι αν δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης στην οκτάδα της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες δε ξεχνούν την ήττα του πρώτου γύρου μέσα στο ΣΕΦ (73-80) και θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς στο «Γιαντ Ελιάου» και να φτάσουν τις 17 νίκες, με τους γηπεδούχους να μετρούν μόλις 8 μετά από 23 παιχνίδια.

Η απουσία του Βασίλη Σπανούλη είναι γνωστή εδώ κι αρκετές ημέρες (συνεχίζει την αποθεραπεία του στον προσαγωγό). Και οι Ισραηλινοί, όμως, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σε βαθμό που να μη μπορούν να συγκροτήσουν δεκάδα.

Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Άντριου Γκάουντλοκ και Ντέιβιν Σμιθ με προβλήματα τραυματισμών, ενώ χθες η Μακάμπι ανακοίνωσε την απόκτηση του 29χρονου Αμερικανού φόργουορντ, Ντάιαμον Σίμπσον. Ο τελευταίος, πάντως, δεν αναμένεται να παίξει στο αποψινό ματς καθώς έχει κάνει μόλις μία προπόνηση.

Στην αποστολή αναμένεται να συμπεριληφθούν οι 18χρονοι Ζάλμανσον και Μπεν Χαράς που δεν έχουν αγωνιστεί δευτερόλεπτο φέτος στην Euroleague, καθώς οι εναπομείναντες παίκτες είναι οκτώ.  

Η σημερινή είναι η 13η αναμέτρηση των δύο ομάδων με γηπεδούχο την Μακάμπι. Από το 1976 και έπειτα, η «ομάδα του λαού» έχει νικήσει οκτώ φορές στο «Γιαντ Ελιάου» και ο Ολυμπιακός έχει πάρει τέσσερα «διπλά», τα δύο εξ΄ αυτών στις τρεις πιο πρόσφατες επισκέψεις του στο Τελ Αβίβ.