Πολιτική
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2005 19:56

Επίθεση Αθανασάκη για την οικονομική πολιτική. Απάντηση Αντώναρου

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης. Eκανε λόγο για αναμενομένες εξευτελιστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη των προεκλογικών δεσμεύσεων.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός το μόνο που δεν ήξερε ή δεν φαντάστηκε ήταν οι συνέπειες της απογραφής Αλογοσκούφη, στις οποίες προστέθηκαν και οι συνέπειες της οικονομικής πολιτικής των 11 μηνών διακυβέρνησης απο τη Νέα Δημοκρατία. Και έθεσε ερωτήματα σχετικά με το αν γνώριζε ο πρωθυπουργός τί έλεγε στις προεκλογικές του δηλώσεις, και στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε ότι «όσο κι αν προσπαθει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορει να κρύψει με την πολυλογία του μερικές απλές αλήθειες:

- Για δέκα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ αποσιωπούσαν τα πραγματικά στοιχεία για το έλλειμμα και τα χρέη.

- Στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ η χώρα γνώρισε την μεγαλύτερη σε διάρκεια περίοδο υψηλής ανεργίας κατά τη μεταπολεμική εποχή.

- Η χώρα δεν προετοιμάστηκε όπως επρεπε για να αντιμετωπίσει τις ευκαιρίες από τη συμμετοχή στην ΟΝΕ.

- Το δημοσιονομικό πρόβλημα πήρε τεράστιες διαστάσεις και το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας δεν αντιμετωπίστηκε.

Οι Ελληνες πληροφορήθηκαν επιτέλους την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Κι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν όχι μόνο οι Ελληνες πολίτες αλλά και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.

Το νοικοκύρεμα έχει δρομολογηθεί»