Πολιτική
Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2005 13:47

ΚΚΕ: Προσπάθεια συγκάλυψης τα περί αυτοκάθαρσης

«Ο χώρος της εκκλησίας δεν μπορούσε να μείνει έξω από τη γενικότερη σήψη που αναδύεται από μια κοινωνία παρακμής, την κοινωνία του ιμπεριαλιστικού συστήματος. Γι΄ αυτό και τα περί αυτοκάθαρσης συνιστούν προσπάθεια να κουκουλωθεί το θέμα».

Τα παραπάνω επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Η διαπλοκή εκκλησιαστικών παραγόντων με μυστικές υπηρεσίες, η διαφθορά άλλων, οι αθέμιτες δοσοληψίες με τον χώρο της δικαιοσύνης, ο θησαυρισμός και τα διάφορα εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, είναι η κορυφή του παγόβουνου και όχι ολόκληρη.

»Το κύριο ζήτημα είναι ότι πίσω από τη δυσοσμία αναδεικνύεται ο πολιτικός ρόλος της ιεραρχίας της εκκλησίας, ως ένα από τα βασικά στηρίγματα της πολιτικής που συντηρεί και αναπαράγει όλο το σύστημα της κοινωνικής αδικίας, προς το συμφέρον της πλουτοκρατίας. Αυτό επιχειρείται να συγκαλυφθεί».

Το ΚΚΕ προτείνει τον άμεσο και πλήρη διαχωρισμό του κράτους από την εκκλησία, σε όλους τους τομείς, Παιδεία, Ενοπλες Δυνάμεις, ονοματοδοσία, γάμος, καύση νεκρών, «έτσι ώστε η εκκλησία να ασχοληθεί αποκλειστικά με το θρησκευτικό έργο της, δίχως παρεμβάσεις στην πολιτική και κοινωνική ζωή» χαρακτηρίζοντας μια τέτοια κίνηση ως «ένα ελάχιστο βήμα, μια πνοή καθαρού αέρα».