Πολιτική
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 11:41

Β. Λεβέντης: Πλεόνασμα από τη νέκρωση της οικονομίας

Επανήθλε στις επικρίσεις του κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

Επανήθλε στις επικρίσεις του κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι παρουσιάζει εικονική πραγματικότητα όταν μιλά για πλεόνασμα και μεταρρυθμίσεις. Όπως υποστήριξε, το νούμερο του 2% που επικαλείται, βασίζεται στη νέκρωση της οικονομίας, ενώ οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά φορολογία.

«Η ικανοποίηση του στόχου για το πλεόνασμα οφείλεται στη νέκρωση της οικονομίας. Δεν πληρώνει τίποτα το κράτος και οι πολίτες πληρώνουν μόνον φόρους» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και επισήμανε πως ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση, είναι η ανάπτυξη. «Πού είναι η ανάπτυξη, πού την είδατε; Είναι άλλο οι μεταρρυθμίσεις κι άλλο τα μέτρα. Εσείς παίρνετε μόνο μέτρα» είπε ο κ. Λεβέντης. 

Μάλιστα, χαρακτήρισε «λογίδριο» κι όχι απαντήσεις στις ερωτήσεις που έθεσε, για τα αποτελέσματα του Eurogroup, την πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα και τον κάλεσε να απαντήσει «με ποιο τρόπο θα εφαρμόσει τα μέτρα και τα αντίμετρα;».

«Αν σου παίρνω 100 ευρώ, πώς θα σου τα ξαναδίνω; Μήπως πρέπει να μιλάμε για ποινές και αντίποινα καλύτερα; Όποιος παίρνει 12 μισθούς, του κόβουμε τον ένα μισθό, με την πτώση του αφορολόγητου, πώς θα τα ξαναπάρει πίσω;» επέμεινε.

Αναφερόμενος στα εργασιακά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε πως ο κ. Τσίπρας μίλησε για εργασιακή κανονικότητα, όμως ίδιος βλέπει ότι υπάρχει εργασιακός μεσαίωνας. 

Ακόμη ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν «θα πάρει πίσω» τον νόμο Κατρούγκαλου, για τα μπλοκάκια, που - όπως υπσοτήριξε - «δημιουργεί δύο εφορίες».

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε επίσης στις συντάξεις των τέως βουλευτών, ρωτώντας γιατί υπάρχουν, ενώ έθεσε και θέμα μείωσης του αριθμού των βουλευτών.