Πολιτική
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, με νοτίους ανέμους στα επίπεδα θύελλας - 10 Μποφώρ και πιθανόν 11 - στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες, κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πιθανώς σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Νότιοι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, (9-10 Μποφώρ), με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πιθανώς σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις, (9-10 Μποφώρ), που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις, με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Νότιοι πολύ θυελλώδεις και τοπικά θύελλα 10 Μποφώρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που από το απόγευμα κατά τόπους θα ενταθούν. Ανεμοι: Νότιοι πολύ θυελλώδεις και τοπικά θύελλα 10 και πιθανώς 11 Μποφώρ, με εξασθένηση από αργά το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις, (9-10 Μποφώρ), που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί παό 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, που τις πρωϊνές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονες, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα, άστατος θα είναι ο καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας, με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στην Ανατολική Ελλάδα μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, με γρήγορη εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.