Πολιτική
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς έως μέτριοι και στα ανατολικά τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που τις πρωϊνές ώρες, θα είναι τοπικά ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και το πρωΐ, πρόσκαιρα θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές, προβλέπει για αύριο Πέμπτη, η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας, με χαμηλό υψόμετρο. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης, κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στη Βόρεια Ελλάδα, από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα, δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί, με εξασθένηση αργότερα. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.