Κόσμος
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 06:19

Αυστραλία: Πέντε νεκροί σε συντριβή μικρού αεροπλάνου σε εμπορικό κέντρο

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν χθες όταν ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη στην οροφή ενός εμπορικού κέντρου μετά την απογείωσή του από αεροδρόμιο έξω από τη Μελβούρνη, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν χθες όταν ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη στην οροφή ενός εμπορικού κέντρου μετά την απογείωσή του από αεροδρόμιο έξω από τη Μελβούρνη, στην Αυστραλία.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός υποδιοικητής της πολιτείας Βικτόρια, Στίβεν Λέιν, το δικινητήριο ελικοστροβιλοκίνητο αεροσκάφος μάρκας Beechcraft King Air έπαθε μηχανική βλάβη και συνετρίβη στο κτήριο κοντά στο τέλος του αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο Έσεντον. Μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο Australian Associated Press ότι το αεροπλάνο εξερράγη κατά την συντριβή.

Η συντριβή έγινε κατά τις 9:00 π.μ. (τοπική ώρα), περίπου μία ώρα πριν το άνοιγμα του εμπορικού κέντρου, ενώ νεκροί ανασύρθηκαν ο πιλότος του αεροπλάνου και τέσσερις Αμερικανοί επιβάτες.

Το αεροπλάνο είχε προορισμό το νησί Κινγκ στα στενά Μπας, μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και της νότιας νησιώτικης χώρας της Τασμανίας.

Το τμήμα ασφάλειας μετακινήσεων της Αυστραλίας θα διενεργήσει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters