Πολιτική
Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Αστατο καιρό, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα στο Αιγαίο, πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί σε κανονικά, για την εποχή, επίπεδα.

Αναλυτική πρόγνωση

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωΐ, πιθανόν καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς και στα ανατολικά μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς και τοπικά μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα το πρωΐ, πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Παρασκευή, η ΕΜΥ. Στα ορεινά, θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, ασθενείς και στα πελάγη, μέτριοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.