Αθλητικά
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 15:14

Μπάσκετ: Μηδενισμός του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Η πρώτη ήττα της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού στο μπάσκετ ήρθε μετά από περίπου 2 χρόνια, όχι μέσα στο παρκέ, αλλά... στα χαρτιά!

Η πρώτη ήττα της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού στο μπάσκετ ήρθε μετά από περίπου 2 χρόνια, όχι μέσα στο παρκέ, αλλά... στα χαρτιά!

Με απόφαση του ΑΣΕΑΔ δικαιώθηκε ο Παναθηναϊκός για την ένσταση που είχε καταθέσει για αντικανονική συμμετοχή της Εβίνας Μάλτση στο ντέρμπι του πρώτου γύρου κι έτσι οι «ερυθρόλευκες» χάνουν το παιχνίδι... στα χαρτιά, κάτι που σηματοδοτεί την πρώτη τους ήττα την τελευταία διετία. 

Πρόκειται για μία άκρως σημαντική απόφαση, που δεν αποκλείεται να προκαλέσει μεγάλες ανατροπές στο μέλλον. Ο Ολυμπιακός «μηδενίστηκε» στο ντέρμπι με τις «πράσινες», που, όμως, δεν παίρνουν τη νίκη... στα χαρτιά. 

Αν και η ένσταση που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός μετά τον αγώνα απορρίφθηκε από το πρωτοβάθμιο όργανο, οι «πράσινοι» προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ, όπου τελικά δικαιώθηκαν βάσει του άρθρου 94, παράγραφος 7 της ΕΟΚ.

Η Μάλτση δεν είχε δικαίωμα να παίξει στο ντέρμπι των «αιωνίων», καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα είχε δηλωθεί τραυματίας για παιχνίδι της εθνικής ομάδας στο Eurobasket.

Ο Παναθηναϊκός, παρά την εξέλιξη αυτή, δεν θα πάρει πίσω τους βαθμούς της νίκης, καθώς η νομοθεσία αναφέρει πως μόνο το σωματείο που έχει την υπαιτιότητα αντικανονικής συμμετοχής παίκτη του μηδενίζεται, χωρίς η νίκη να μεταφέρεται στον αντίπαλο.