Πολιτική
Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2005 18:34

Δημοψήφισμα για το εκκλησιαστικό προτείνει ο Γ. Παπανδρέου

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος που θα αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας εισηγείται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Γ. Παπανδρέου, εν όψει, όπως είπε, μιας νέας συνταγματικής ρύθμισης.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε τη δήλωση αυτή στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο, κατά την οποία, αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν γύρω από την Εκκλησία, τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η προστασία του θεσμού της Εκκλησίας, αλλά και γενικότερα των θεσμών από τη λογική της ιδιοποίησής τους από διάφορα κατεστημένα.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την ΝΔ ότι ενέπλεξε την Εκκλησία σε πολιτικά παιχνίδια και δυστυχώς η ηγεσία της Εκκλησίας μπήκε στον πειρασμό να παίξει σε αυτά τα παιχνίδια. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι ευθύνεται εκείνη για τις όποιες διαπλοκές υπάρχουν σε θεσμούς, όπως η Εκκλησία και η Δικαιοσύνη.

Γι αυτό, όπως τόνισε, η κυβέρνηση δεν έχει την έξωθεν καλήν μαρτυρίαν για να μπορέσει να συμβάλει στην ανόρθωση του κύρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με κείμενο που ανέβηκε χθες στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής και το οποίο έβαλε κατά πολιτικών και δημοσιογράφων, ο κ. Παπανδρέου υιοθέτησε το χαρακτηρισμό «λιβελογράφημα» που χρησιμοποιεί σήμερα μερίδα του Τύπου και πρόσθεσε ότι με αυτόν τον τρόπο η Εκκλησία θέτει εν αμφιβόλω τη δυνατότητά της να κάνει αυτοκάθαρση, καθώς προσπαθεί να βρει εχθρούς εκτός των τειχών για να επιρρίψει την ευθύνη.

Πηγή: ΑΠΕ