Πολιτική
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται άστατος καιρός. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί σε κανονικά, για την εποχή, επίπεδα.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς, μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι πέντε με έξι βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Δυτικοί ασθενείς και τοπικά στα νότια, μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία, θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών, μικρής διάρκειας τις βραδυνές ώρες. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις, με πρόσκαιρες βροχές τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους. Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, τοπικά το πρωΐ ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στη Δυτική Ελλάδα και αργότερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Σάββατο, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, με βροχές μικρής διάρκειας στα ηπειρωτικά. Στα ορεινά, θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι στη Βόρεια Ελλάδα, θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στην υπόλοιπη χώρα, από δυτικές διευθύνσεις, μέτριοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.