Κοινωνία
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 13:08

Σε εξέλιξη το αγροτικό συλλαλητήριο

Στην πλατεία Βάθη έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο πανελλαδικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιούν στην Αθήνα.

Του Μάκη Συνοδινού

Στην πλατεία Βάθη έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο πανελλαδικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιούν στην Αθήνα. Λίγο μετά τις 14.00 άρχισαν οι ομιλίες των εκπροσώπων των μπλόκων.

Κύρια αιτήματα των αγροτών, όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι μεταξύ άλλων η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετος λογαριασμός στο ύψος των 15.000 ευρώ και αφορολόγητο πετρέλαιο.

Σημειώνεται ότι αύριο Τετάρτη κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία αγροτών.

Η συνάντηση θα γίνει στις 16.00 στα γραφεία της αντιπροεδρίας στην Οδό Ζαλοκώστα, και εκτός από τον κ. Δραγασάκη, στη σύσκεψη θα συμμετέχουν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, ο αν. υπουργός Ενέργειας Σ. Φάμελλος ο υφ. Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος και η υφυπουργός Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου.