Αθλητικά
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 19:35

Μπάσκετ: Αχαϊκό μπλόκο για ΠΑΟΚ, λαχτάρισε η ΑΕΚ

Ο Απόλλωνας Πατρών σημείωσε τη νίκη της 17ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών, καθώς υπέταξε με 88-79 τον ΠΑΟΚ στην αχαϊκή πρωτεύουσα και πήρε τη βαθμολογική ανάσα που επιζητούσε.

Ο Απόλλωνας Πατρών σημείωσε τη νίκη της 17ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών, καθώς υπέταξε με 88-79 τον ΠΑΟΚ στην αχαϊκή πρωτεύουσα και πήρε τη βαθμολογική ανάσα που επιζητούσε.

Από εκεί και ύστερα η ΑΕΚ είδε το «χάρο με τα μάτια» της στο ΟΑΚΑ απέναντι στα Τρίκαλα αλλά νίκησε στο τέλος, ο Κόροιβος πέρασε από τη Λευκάδα, το Λαύριο επιβλήθηκε του Ρεθύμνου και ο Άρης δεν είχε πρόβλημα στο Αλεξάνδρειο απέναντι στον Προμηθέα Πατρών.

Ο ΠΑΟΚ έχασε στην Πάτρα για όγδοη φορά φέτος και βγήκε εκτός τετράδας, ενώ οι γηπεδούχοι σημείωσαν την πέμπτη νίκη τους στο πρωτάθλημα κι έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της παραμονής.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των θριαμβευτών, που έδωσαν ρεσιτάλ από τα 6,75 (13/28), ήταν ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ, ο οποίος στο ντεμπούτο του «φόρτωσε» με 20 πόντους το αντίπαλο καλάθι. Από τον ΠΑΟΚ των 12 λαθών και των απογοητευτικών ποσοστών ευστοχίας ξεχώρισαν οι Μαργαρίτης (17π.) και ΜακΦάντεν (17π.).

Η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στην πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα, αλλά κατόρθωσε να γυρίσει το παιχνίδι απέναντι στα Τρίκαλα και τελικά επικράτησε, με σούπερ ανατροπή, 87-82 των Τρικάλων.

Εν πολλοίς αυτό το χρωστά στον Ντούσαν Σάκοτα, ο οποίος πέτυχε τους 12 από τους 25 πόντους του στο τελευταίο οκτάλεπτο και ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης για την επιστροφή από το -16. Για τους Θεσσαλούς μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Μπάρλοου με 18 πόντους.

Στη Λευκάδα, ο Κόροιβος έφτασε στη νίκη απέναντι στη Δόξα με 69-65 χάρις στην απόδοση που έπιασε στο τελευταίο οκτάλεπτο, καθώς στο 32΄ οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 61-54.

Τότε όμως ο Αντρέγια Μιλουτίνοβιτς πήρε την κατάσταση στα χέρια και με συνολικό απολογισμό 8/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 8 ριμπάουντ έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα της Λευκάδας, που πλέον ελπίζει μόνο μαθηματικά σε παραμονή.

Ανεβάζοντας την απόδοσή του από τα μισά της τρίτης περιόδου και ύστερα, ο Άρης νίκησε άνετα τον Προμηθέα με 80-64. Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Γουίλ Κάμινκς (16π.), Μάικλ Τζένκινς (15π), ενώ για τους Αχαιούς ξεχώρισε ο Τζερέλ Μπλασινγκέιμ (15π., 2 ασίστ, 2 κλ.).

Σημαντική νίκη πήρε και το Λαύριο, που αξιοποίησε την έδρα του για να νικήσει το Ρέθυμνο με 73-62. Σταθερά καλοί οι Αμερικανοί των γηπεδούχων (Χάμιλτον, Πάντερ, Έβανς), όμως σήμερα ο Δημήτρης Κακλαμανάκης ήταν εξαιρετικός και σταμάτησε στους 17 πόντους.