Αθλητικά
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2005 12:32

Συνταρακτικές αποκαλύψεις εν όψει για το κύκλωμα στημένων αγώνων

Πέντε με επτά Έλληνες εμπλέκονται στο κύκλωμα των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων. Ηγετικό ρόλο στο διεθνές κύκλωμα είχαν οι αδελφοί Αντε και Φίλιπ Σάπινα από την Κροατία. Έδρα της σπείρας ήταν το Βερολίνο, ωστόσο η δράση του κυκλώματος επεκτεινόταν σε περίπου δέκα χώρες με δεκάδες συνδέσμους σε όλη την Ευρώπη. Αμεσος συνεργάτης των Κροατών στην Ελλάδα ήταν ο περιβόητος Κώστας Σ. από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος χθες, προέβη σε σημαντικές αποκαλύψεις κατά της διάρκεια της εκπομπής « Η Δίκη της Δευτέρας».

«Έξι Θεσσαλονικείς ήξεραν ποιος θα κερδίσει αγώνες Α’ και Β’ Εθνικής τα τρία τελευταία χρόνια», τόνισε ο σύνδεσμος του κυκλώματος στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον 25χρονο, εμπλεκόμενοι είναι ένας μάνατζερ, ένας πρώην μεγάλος παράγοντας της διαιτησίας, αδερφός παλιού διεθνούς παίκτη και τώρα προπονητή, ένας άλλος πρώην διαιτητής, παράγοντας ομάδας της Θεσσαλονίκης και ένας βοηθός προπονητή-πρώην διεθνής παίκτης.

Ο ίδιος δήλωσε πως συμμετείχε στο κύκλωμα ως σκάουτερ, ενώ τόνισε πως θα καταθέσει όσα γνωρίζει στον εισαγγελέα

«Υπάρχει κι ένας άλλος πρώην διαιτητής που συνεργάζεται με παράγοντα ομάδας της Θεσσαλονίκης σε μια από τις τρεις μεγάλες ομάδες της πόλης. Έκαναν άλλη δουλειά. Δεν άλλαζαν μόνο παιχνίδια με Κροάτες. Είχαν φτιάξει και δικό τους στοίχημα με Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας», τους οποίους εκμεταλλεύονταν», δήλωσε μεταξύ άλλων στη χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό ο ΟΠΑΠ απέστειλε εξώδικα κατά ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτρονικού (κυρίως) στοιχήματος, αλλά και όσων τις διαφημίζουν. Συγκεκριμένα ο ΟΠΑΠ στρέφεται κατά 25 εφημερίδων στις σελίδες των οποίων διαφημίζονται εταιρείες στοιχημάτων.