Αθλητικά
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 09:58

Διακύβευμα η πρωτιά

Ένας ακόμη... τελικός ανάμεσα στους δύο «αιωνίους» αντιπάλους θα διεξαχθεί απόψε στο ΟΑΚΑ (21:00, Novasports 2) στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.

Ένας ακόμη... τελικός ανάμεσα στους δύο «αιωνίους» αντιπάλους θα διεξαχθεί απόψε στο ΟΑΚΑ (21:00, Novasports 2) στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται για 5η φορά από την έναρξη της περιόδου, αυτή την φορά με...έπαθλο για το νικητή (εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου) την πρωτιά της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και κατ΄ επέκταση το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι ακόμη σε περίπτωση ήττας θα έχει το «πάνω χέρι», καθώς στο ματς του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ είχε νικήσει με διαφορά +25 τους «πράσινους» (88-63), οπότε όπως γίνεται αντιληπτό θα πρέπει να ηττηθεί με 26 πόντους και πάνω για να χάσει το αήττητο και την πρωτιά του βαθμολογικού πίνακα. Εάν νικήσει δεν τίθεται κανένα θέμα και θα είναι η ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας.

Πολύ δύσκολο θα είναι το έργο του Παναθηναϊκού, που θέλει εκτός της νίκης και να καλύψει τη μεγάλη διαφορά της ήττας του στο ΣΕΦ. Οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν να φύγουν νικητές από το «καυτό» ΟΑΚΑ και να ελπίζουν σε στραβοπάτημα του «αιωνίου» αντιπάλου τους σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια που θα δώσουν στην κανονική περίοδο της Α1.

Η ομάδα που έχει τα περισσότερα προβλήματα είναι ο Ολυμπιακός, καθώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει αρκετούς παίκτες τραυματίες.  Οι Γιώργος Πρίντεζης (μυϊκός σπασμός στη μέση), Βαγγέλης Μάντζαρης (αιμάτωμα), Ματ Λοτζέσκι (μυϊκός σπασμός στους προσαγωγούς) και Πάτρικ Γιανγκ (ενοχλήσεις στο γόνατο) δεν προπονήθηκαν την Κυριακή και παραμένει άγνωστο εάν θα προλάβουν το μεγάλο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Σχινάς, Πηλοΐδης και Ψαριανός.