Αθλητικά
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 21:51

Euroleague: Αυτοκτονία στο Βελιγράδι για Παναθηναϊκό

Η «Χάλα Πιονίρ» ή «Αλεξάνταρ Νίκολιτς Χολ», όπως έχει μετονομαστεί, αποδείχθηκε απόρθητη για άλλον ένα αντίπαλο στην Ευρωλίγκα.

Η «Χάλα Πιονίρ» ή «Αλεξάνταρ Νίκολιτς Χολ», όπως έχει μετονομαστεί, αποδείχθηκε απόρθητη για άλλον ένα αντίπαλο στην Ευρωλίγκα.

Ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε με 72-66 και τον Παναθηναϊκό και έμεινε μόνος πέμπτος (περιμένει αύριο το αποτέλεσμα της Μπασκόνια) με ρεκόρ 12-8, αφήνοντας τους «πράσινους» στο 11-9. 

ΟΙ Σέρβοι μετρούν πια επτά συνεχείς νίκες, ενώ αν η Μπασκόνια νικήσει αύριο την Μπαρτσελόνα οι «πράσινοι» θα υποχωρήσουν στην όγδοη θέση.

Το μόνο θετικό για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, πάντως, είναι ότι διατήρησε τη διαφορά των 11 πόντων (70-59) με την οποία είχε νικήσει στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την κάκιστη εκκίνησή του, όταν έμεινε χωρίς καλάθι στα πρώτα περίπου 6 λεπτά του αγώνα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προηγηθούν 16-0 (!) και το ανάλογο φινάλε του, καθώς στο 34΄36΄΄ η επίθεσή του «σίγησε».

Το «τριφύλλι» ατύχησε να έχει για ακόμη ένα βράδυ σε πολύ κακή κατάσταση τον Νικ Καλάθη και τον Αλεσάντρο Τζεντίλε, με αποτέλεσμα να πάει… στράφι η εξαιρετική εμφάνιση του Κένι Γκάμπριελ, που με 23 πόντους (5 τρίποντα) έκανε ατομικό ρεκόρ στην Ευρωλίγκα.

Ο Ερυθρός Αστέρας «φούλαρε» από το 35΄ και ύστερα, όταν κάνοντας τα αυτονόητα στην επίθεση εκμεταλλεύτηκε την αγωνιστική αυτοκτονία του πολύ κακού αντιπάλου του. 

Ο Όγκνιεν Κούζμιτς, που έφυγε ως... αποδιοπομπαίος τράγος από τον Παναθηναϊκό, έδωσε τις απαντήσεις του με double-double, καθώς πέτυχε 10 πόντους (4/6 δίποντα, 2/3 βολές) και μάζεψε 14 ριμπάουντ (τα πέντε επιθετικά!), ενώ κέρδισε 4 φάουλ, έδωσε μία ασίστ κι έκανε ένα κλέψιμο.