Πολιτική
Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Αστατο καιρό, κατά περιόδους νεφελώδη, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου, με χαμηλό υψόμετρο, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, τοπικά αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι στη Μακεδονία, κυρίως το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της Ηπείρου, με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βόρειους ασθενείς, μέχρι μέτριους. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο, η θερμοκρασία, θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές, μικρής διάρκειας και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Δυτικοί, νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους μέτριους. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που βαθμιαία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η θερμοκρασία θα είναι ένα με δύο βαθμούς βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα παροδικής βροχής, μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι, θα πνέουν αρχικά δυτικοί μέτριοι και βαθμιαία βόρειοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή και ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι και βαθμιαία βόρειοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με βροχές, κατά τόπους ισχυρές, καταιγίδες, κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, με χαμηλό υψόμετρο, προβλέπει για αύριο, Τρίτη, η ΕΜΥ. Από το βράδυ, στα βορειοδυτικά, σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνεόυν στα κεντρικά και βόρεια, βόρειοι βορειονατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις, στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοανατολικοί μέτριοι, οι οποίοι αργότερα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Αισθητή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, από Βορρά προς Νότο.