Πολιτική
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Πτώση της θερμοκρασίας, στα κεντρικά και βόρεια, με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και νότια, χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, με χαμηλό υψόμετρο και ενίσχυση των ανέμων, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ισχυροί, μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από μείον έξι (-6) έως 4 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, το βράδυ θα ενταθούν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, σε περιοχές της Ηπερίου με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο, η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες στα νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, με χαμηλό υψόμετρο. Κατά τόπους, τα φαινόμενα το βράδυ θα ενταθούν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς και από αργά το απόγευμα στα δυτκά και βόρεια, πιθανόν σε θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με βροχές και αργότερα παροδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Στα βόρεια, βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις και στα νότια νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις βορειότερες περιοχές, η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές. Χιόνια θα πέσουν στις πιο ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και βαθμιαία ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον έναν (-1) έως 3 βαθμούς Κελσίου.

O καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια, προβλέπει για αύριο, Τετάρτη, η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Από το βράδυ, τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι, θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση. Χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασίες.