Αθλητικά
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 21:15

Νίκη-θρίλερ στην Πάτρα ο Παναθηναϊκός

«Από του χάρου τα δόντια» γλίτωσε ο Παναθηναϊκός στην Πάτρα, όπου νίκησε στο φινάλε τον Προμηθέα με 72-69 και παρέμεινε «ζωντανός» στο κυνήγι της πρώτης θέσης. 

«Από του χάρου τα δόντια» γλίτωσε ο Παναθηναϊκός στην Πάτρα, όπου νίκησε στο φινάλε τον Προμηθέα με 72-69 και παρέμεινε «ζωντανός» στο κυνήγι της πρώτης θέσης. 

Δεύτερο συνεχόμενο κακό ματς έκαναν οι «πράσινοι», μόνο που αυτή την φορά δεν ηττήθηκαν, όπως συνέβη την περασμένη Πέμπτη από την Φενέρμπαχτσε στην Πόλη. Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Κυπέλλου στο ΣΕΦ οι «πράσινοι» παρουσιάζονται αγνώριστοι σε άμυνα και επίθεση.

Σήμερα βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 11 πόντους στην 3η περίοδο από την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου και χρειάστηκε να επιστρατεύσουν όλες τους τις δυνάμεις για να φύγουν νικητές από την αχαϊκή πρωτεύουσα. Με τη 13η νίκη τους στο πρωτάθλημα της Α1 σε 14 αγώνες οι «πράσινοι» περιμένουν την μεθεπόμενη Δευτέρα τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, όπου θα παιχτεί η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Κορυφαίος του «τριφυλλιού» ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης που τελείωσε το ματς με 20 πόντους, ενώ καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα έπαιξαν οι Παππάς και Τζέιμς με την εμφάνισή τους στην 4η περίοδο. Ο Έλληνας γκαρντ ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε 14 πόντους, ενώ ο Αμερικανός «ξύπνησε»  στο τέλος και με 13 πόντους είχε καθοριστική συμβολή στο ματς. 

Από τους Αχαιούς κορυφαίος σκόρερ ήταν ο Φαγέ με 17 πόντους, ενώ με 14 τελείωσε το ματς ο Γκίκας με 4/7 τρίποντα κι ένα καθοριστικό λάθος στην τελευταία επίθεση (του έκλεψε τη μπάλα ο Τζεντίλε).