Πολιτική
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2005 22:04

Ωρα Συνεδρίου με ομιλία Παπανδρέου και υπό την προεδρία Λαλιώτη

To όραμα του ΠΑΣΟΚ είναι μια νέα κοινωνική συμφωνία με τους Ελληνες για τη «μεγάλη δημοκρατική ανατροπή», τόνισε ο προέδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του έβδομου Συνεδρίου που άρχισε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή των μελών του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους συνέδρους να αλλάξουν το κόμμα, και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας για να μην απομακρυνθεί και πάλι από τα λαϊκά στρώματα.

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στη ΝΔ, στην οποία καταλόγισε αναξιοπιστία, εξαπάτηση των πολιτών και ενίσχυση μεγάλων συμφερόντων, χαρακτήρισε μεγάλη συμπαιγνία την υπόθεση ΛΑΦΚΑ, και κάλεσε τη ΝΔ να κάνει τη δική της απογραφή για την οικονομία.

Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε τα μέλη του προεδρείου, τα οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα από τους συνέδρους, ενώ πρόεδρος του συνεδρίου θα είναι ο Κώστας Λαλιώτης, που επανέρχεται στην ενεργό κομματική ζωή.

Αυτό το Συνέδριο για να είναι ορόσημο ελπίδας, νίκης και προοπτικής, πρέπει να ισοδυναμεί με Συνέδριο επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και νικηφόρας προοπτικής για την δημοκρατική παράταξη, ανέφερε, εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Λαλιώτης, προσθέτοντας ότι σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου έδειξε και χάραξε νέους δρόμους για την νικηφόρα προοπτική.