Πολιτική
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2005 17:59

ΛΑΦΚΑ - Για κυβερνητικό εμπαιγμό και παραπλάνηση κάνει λόγο η αντιπολίτευση

Ο Πρωθυπουργός «αναγκάστηκε να προχωρήσει στις σημερινές ανακοινώσεις του, προκειμένου να μειώσει το πολιτικό κόστος για την κυβέρνησή του, από τους μέχρι τώρα χειρισμούς της και τη συμπαιγνία για την εξαπάτηση των συνταξιούχων για το ΛΑΦΚΑ», δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης.

Ο κ. Αθανασάκης έκανε λόγο για κίνηση πανικού, επισημαίνοντας πως ο κ. Καραμανλής, «θεωρώντας ότι θα διασώσει έτσι τη δική του εικόνα, «αδειάζει» βασικούς υπουργούς του, και πετάει στα σκουπίδια τις δηλώσεις τους και τις προηγούμενες θέσεις της κυβέρνησής του».

Με αφορμή την υπόθεση της καταβολής των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία, προχειρότητα και σύγχυση.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αθανασάκης, «γεγονός είναι, ότι ενώ μέχρι προχθές τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ επρόκειτο να καταβληθούν, σύμφωνα με τις θέσεις της κυβέρνησης με την πρώτη δικαστική απόφαση, τώρα, αφού οργανώθηκε με αυτόν τον άθλιο τρόπο από την κυβέρνηση η ματαίωση της εκδίκασης, η καταβολή τους μετατίθεται για το 2006 έως το 2008 με δόσεις».

«Ο εμπαιγμός και η παραπλάνηση συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται και με όσα υποστηρίζει ο κ. Καραμανλής για την οικονομία, για τη διαφάνεια κλπ, όλα εκείνα τα οποία υποστηρίζει για να δικαιολογήσει τις σημερινές ανακοινώσεις του, στο καθημερινό του και τακτικό του μοτίβο “για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ”, σημείωσε ο κ. Αθανασάκης.

«Η Ελλάδα αλλάζει. Το ΠΑΣΟΚ μένει ίδιο», ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπρόσωπου, Θεόδωρου Ρουσόπουλου, στις δηλώσεις Αθανασάκη.

Από την πλευρά του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, έκανε λόγο για παραπλανητικό ελιγμό της κυβέρνησης, ο οποίος δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχαν η άμεση και δυναμική αντίδραση των συνταξιούχων, καθώς και η γενικότερη κατακραυγή των εργαζομένων.

«Το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δεν αντέχει η οικονομία την άμεση καταβολή των κλεμμένων, είναι ταξικό και αντιλαϊκό. Η οικονομία αντέχει. Υπάρχουν τα υπερκέρδη της πλουτοκρατίας, τα οποία η κυβέρνηση δεν θέλει να θίξει. Το ΚΚΕ διεκδικεί άμεση καταβολή όλων των αναδρομικών», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση κάτω από τη γενική κατακραυγή για την αχαρακτήριστη μεθόδευση εξαναγκάσθηκε σε άτακτη αναδίπλωση σε σχέση με τις επιστροφές των καταβληθέντων από τους συνταξιούχους στον ΛΑΦΚΑ», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ του Συνασπισμού.

«Η πολιτική ρύθμιση, όμως, που ανακοίνωσε ο κ. πρωθυπουργός συνεχίζει, με άλλον τρόπο, τον εμπαιγμό. Διότι με τη ρύθμιση αυτή η κυβέρνηση αποφάσισε να καταβάλλει όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα από τις δικαιούμενες επιστροφές, σε όσο το δυνατόν, δυστυχώς, λιγότερους συνταξιούχους», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης.