Πολιτική
Τρίτη, 08 Μαρτίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βαθμιαία επικράτηση βορείων ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Το βράδυ, ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Θερμοκρασία από μείον τρεις (-3) έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα νοτιοδυτικά, πιθανόν καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Ηπείρου, με χαμηλό υψόμετρο. Το βράδυ, ο καιρός θα βελτιωθεί στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο, η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις, που θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας, με χαμηλότερο υψόμετρο. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: Δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που αργά το βράδυ, θα στραφούν σε βόρειους. Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι, που βαθμιαία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, θα γίνουν βόρειοι. Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές, η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με βροχές, προβλέπει για αύριο, Τετάρτη, η ΕΜΥ, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και στις ανατολικότερες, περιοχές, καταιγίδες. Βαθμιαία όμως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στη Βόρεια Ελλάδα, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, με ασθενείς χιονοπτώσεις το πρωΐ, στη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών, μικρής διάρκειας, κυρίως στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη, πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία, δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός, θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.