Πολιτική
Τρίτη, 08 Μαρτίου 2005 13:03

Απολογισμός του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης από τον Κ. Καραμανλή

Τον απολογισμό του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και τα σχέδια της κυβέρνησης για τα υπόλοιπα τρία χρόνια της θητείας της, θα κάνει σήμερα το βράδυ στις 19:30, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Ο κ. Καραμανλής αναμένεται να επικεντρώσει την ομιλία του στην οικονομία και τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη, διαψεύδοντας τα σενάρια περί ανασχηματισμού.

«Η κυβέρνηση πολιτεύτηκε με συνέπεια και υπευθυνότητα επί τη βάσει αρχών και αξιών και στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που είχε αναλάβει» δήλωσε χθες, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στην επέτειο της εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας και του σχηματισμού της πρώτης κυβέρνησης υπό τον κ. Κώστα Καραμανλή http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/08/1021333.htm .

«Ως κυβέρνηση θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνον όταν όλοι οι Έλληνες πολίτες θα είναι ικανοποιημένοι. Έτυχε σε αυτή την κυβέρνηση ο κλήρος να λύσει τα προβλήματα, κυρίως αυτά που αφορούν στην οικονομία», συμπλήρωσε.

«Η κυβέρνηση Καραμανλή άρχισε να κυβερνά από το Φθινόπωρο, πριν έτρωγε από τα έτοιμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε σήμερα από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

Εν τω μεταξύ, πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της MRB, δείχνει φθορά της κυβέρνησης κατά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης, αλλά και σταθερά υψηλή εκτίμηση για τον Πρωθυπουγό, καθώς καταλληλότερος για πρωθυπουργός εξακολουθεί να θεωρείται ο κ.Καραμανλής με 45,3%, έναντι 33,9% του Γιώργου Παπανδρέου http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/08/1021402.htm .