Πολιτική
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά και νότια, προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με σταδιακή βελτίωση του καιρού. Παγετός θα σημειωθεί το πρωΐ, στα ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Το πρωΐ, πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στη Θράκη. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από μείον τέσσερις (-4) έως 7 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις, με σποραδικές βροχές, κυρίως στα νότια. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι και στο Ιόνιο γρήγορα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο, η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι και στις νοτιότερες περιοχές, τοπικά, ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες μεμονωμένες καταιγίδες. Αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές, η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις, που τις πρωϊνές ώρες θα είναι πυκνότερες και είναι πιθανόν να σημειωθεί παροδική βροχή και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι, θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν στα δυτικά και κεντρικά, με βροχές και χιόνια στα ορεινά, προβλέπει για αύριο, Πέμπτη, η ΕΜΥ. Στα νότια, θα σημειωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα ενταθούν στα νότια, ενώ θα εξασθενήσουν στα δυτικά. Το βράδυ, θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές της ανατολικής χώρας, με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και σταδιακά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο, θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα σημειωθεί παγετός.