«Έγκλημα πολέμου» χαρακτήρισε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών την έλλειψη πόσιμου νερού την οποία αντιμετωπίζουν οι περίπου 5,5 εκατομμύρια κάτοικοι της συριακής πρωτεύουσας, Δαμασκού, τη στιγμή που οι τιμές του εμφιαλωμένου νερού έχουν εκτοξευθεί. Η λειψυδρία έχει ενταθεί το τελευταίο δεκαήμερο λόγω των μαχών μεταξύ του καθεστώτος και των ανταρτών καθώς κι εξαιτίας των δολιοφθορών στο σύστημα ύδρευσης, για τις οποίες η κυβέρνηση κατηγορεί τους αντάρτες.
«Έγκλημα πολέμου» χαρακτήρισε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών την έλλειψη πόσιμου νερού την οποία αντιμετωπίζουν οι περίπου 5,5 εκατομμύρια κάτοικοι της συριακής πρωτεύουσας, Δαμασκού, τη στιγμή που οι τιμές του εμφιαλωμένου νερού έχουν εκτοξευθεί.
Η λειψυδρία έχει ενταθεί το τελευταίο δεκαήμερο λόγω των μαχών μεταξύ του καθεστώτος και των ανταρτών καθώς κι εξαιτίας των δολιοφθορών στο σύστημα ύδρευσης, για τις οποίες εξαπολύονται εκατέρωθεν κατηγορίες.
Το καθεστώς προσπαθεί να καταλάβει την Ουάντι Μπαράντα, κοινότητα που ελέγχουν αντάρτες κοντά στη Δαμασκό και στην οποία βρίσκονται οι βασικές πηγές υδροδότησης της πρωτεύουσας, κατηγορώντας τους ότι «μόλυναν με ντίζελ» τους ταμιευτήρες νερού και ότι έκοψαν την παροχή.
Οι αντάρτες υποστηρίζουν αντίθετα ότι οι βομβαρδισμοί του καθεστώτος προκάλεσαν καταστροφές των υποδομών υδροδότησης.
Ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, Γιαν Έγκελαντ, τόνισε ότι είναι δύσκολο να διαπιστωθεί ποιος ευθύνεται για τις φθορές στο σύστημα υδροδότησης και έκανε λόγο για «έγκλημα πολέμου» σε βάρος των αμάχων.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP