Πολιτική
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2005 17:10

ΠΑΣΟΚ: Αιχμάλωτος των προεκλογικών του υποσχέσεων ο πρωθυπουργός

Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εξαπέλυσαν σήμερα οι έξι συντονιστές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία έκαναν απολογισμό του ενός χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, ενώ σχολίασαν και τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Οι συντονιστές του ΠΑΣΟΚ ετοίμασαν ογκώδη φάκελο με στοιχεία με τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης που δεν τηρήθηκαν, τιτλοφορώντας τον απολογισμό «μαύρη βίβλο της αναξιοπιστίας».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις λέγοντας ότι ο κ. Καραμανλής είναι «ανάξιος να κυβερνήσει» και «αιχμάλωτος της προεκλογικής του δημαγωγίας την οποία επαναλαμβάνει και τώρα». Χαρακτήρισε «κολοσσιαίο ψεύδος» την αναφορά του πρωθυπουργού περί μείωσης των δαπανών κατά 3,2 δισ. ευρώ το οποίο, όπως είπε, δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

Ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος είναι αρμόδιος συντονιστής για τα θέματα της οικονομίας στο ΠΑΣΟΚ, ανέφερε επίσης ότι από τα στοιχεία του προϋπολογισμού δεν προκύπτει συνολική μείωση των δαπανών, όπως είπε χθες ο πρωθυπουργός, αλλά υπάρχει αύξησή τους κατά 10%. Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κατά 1,4 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο θα έχει γενικότερες αντιαναπτυξιακές συνέπειες. Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν περικοπές σε προβλεπόμενες αυξήσεις για μισθολογικές δαπάνες.

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στη Βουλή και σχετική επερώτηση http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/09/1021975.htm .

Ο συντονιστής του τομέα παραγωγής και εμπορίου, Χρήστος Παπουτσής, κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει πότε έλεγε την αλήθεια και πότε έλεγε ψέματα, όταν στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης παρουσίαζε ένα όραμα ή χθες που το κατάργησε.

Ο Θανάσης Τσούρας τόνισε ότι στον ένα χρόνο διακυβέρνησης από τη ΝΔ, οι προσλήψεις μειώθηκαν κατά 20%, ενώ υπήρξε αύξηση απολύσεων.

Η Αννα Διαμαντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για αναξιοπιστία στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και ότι επέστρεψε στο δόγμα της ακινησίας.

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του συνέντευξη έκανε χαλαρή αναφορά στο πομπώδες και άνευ περιεχομένου σύνθημα περί επανίδρυσης του κράτους.

Η Μαρία Δαμανάκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κομματικοποίησε πλήρως τη διοίκηση της εκπαίδευσης, μείωσε τις δαπάνες για την Παιδεία ως ποσοστό του ΑΕΠ και υπονομεύει τον εθνικό διάλογο.

Πηγή: ΑΠΕ