Πολιτική
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά, την πτώση της θερμοκρασίας, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, με χαμηλό υψόμετρο, τις βροχές και τις καταιγίδες, πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι, θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια, από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι πολύ ισχυροί, με τάση ενίσχυσης από το βράδυ και στην υπόλοιπη χώρα, από δυτικές διευθύνσεις, μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα σταδιακά ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μείον πέντε (-5) έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και αργότερα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς, καθώς και σε περιοχές, με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί, που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ηπειρο, θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι, θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά. Αργά το απόγευμα, τα φαινόμενα θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που το βράδυ θα ενισχυθούν σε ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από μείον δύο (-2) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες, κυρίως τις βραδυνές ώρες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που το βράδυ θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις, με βροχές κατά περιόδους. Το απόγευμα, οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, θα γίνουν βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις βορειότερες περιοχές, θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές. Τη νύχτα, θα χιονίσει στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσις μέτριοι, αλλά το βράδυ, θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν χιονόπτώσεις στα γύρω ορεινά. Αργά το απόγευμα, είναι πιθανόν να χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και το βράδυ ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 6 βαθμούς Κελσίου, αλλά το απόγευμα θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις στη Δυτική Ελλάδα και τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις νωρίς το πρωΐ, στη Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει για αύριο, Παρασκευή, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στα ηπειρωτικά και βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί, μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ, θα σημειωθεί παγετός, που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.