Πολιτική
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2005 16:46

Επαρκείς οι εξηγήσεις Καλλίνικου

Γραπτό υπόμνημα σχετικά με τα όσα του καταλογίζουν για σεξουαλική παρενόχληση ιεροψάλτη πριν από 13 χρόνια, κατέθεσε στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο (ΔΙΣ) ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, και επανέλαβε ότι πρόκειται για σκευωρία.

Η ΔΙΣ έκρινε επαρκείς τις εξηγήσεις του μητροπολίτη Πειραιώς, ωστόσο προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση διόρισε ανακριτή τον μητροπολίτη Ελάσσονος Βασίλειο.

Στήριξη στον Καλλίνικο παρείχαν ο δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης και ο βουλευτής Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι είναι απαράδεκτος ο άκριτος διασυρμός ενός ιεράρχη με βάση την μεμονωμένη καταγγελία ενός προσώπου για κάτι που υποτίθεται πως έγινε πριν χρόνια. «Τα 27 χρόνια της διακονίας του στον Πειραιά ο Σεβασμιότατος έχει να επιδείξει πλούσιο έργο, για το οποίο έχει κερδίσει την αγάπη και το σεβασμό της μεγάλης πλειοψηφίας των Πειραιωτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Αγραπίδης.

Εν τω μεταξύ, ενδελεχείς διαχειριστικοί έλεγχοι θα ξεκινήσουν άμεσα στο χώρο της Εκκλησίας με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Παιδείας που θα υπογραφεί την άλλη εβδομάδα. Παράλληλα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για το "πόθεν έσχες" των Μητροπολιτών, ανακοίνωσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου.