Αθλητικά
Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 19:26

Μπάσκετ: Λαχτάρα για ΠΑΟΚ, «διπλό» σωτηρίας τα Τρίκαλα

Ο Κόροιβος έφτασε κοντά στη δεύτερη έκπληξη της ημέρας αλλά δεν κατόρθωσε να επαναλάβει ό,τι και ο Κολοσσός Ρόδου απέναντι στην ΑΕΚ νωρίτερα, καθώς ηττήθηκε στην Αμαλιάδα από τον ΠΑΟΚ με 80-82 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Ο Κόροιβος έφτασε κοντά στη δεύτερη έκπληξη της ημέρας αλλά δεν κατόρθωσε να επαναλάβει ό,τι και ο Κολοσσός Ρόδου απέναντι στην ΑΕΚ νωρίτερα, καθώς ηττήθηκε στην Αμαλιάδα από τον ΠΑΟΚ με 80-82 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν λοιπόν με νίκη το 2016, παρότι τα χρειάστηκαν απέναντι στην ανταγωνιστική πελοποννησιακή ομάδα που έφτασε κοντά στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό.

Ο Κόροιβος επέτρεψε στο «Δικέφαλο» να επιστρέψει αρχικά από το -10 (61-71) και ύστερα από το -4 (76-80), ενώ στην (ουσιαστικά) τελευταία επίθεση του ματς για τους Πελοποννήσιους ο Μπράουν έχασε λέι-απ, στη συνέχεια από λάθος του Χρυσικόπουλου η μπάλα πήγε στον Μιλουτίνοβιτς, που έκανε airball σε αμαρκάριστο τρίποντο.

Την πιο σημαντική νίκη της αγωνιστικής, ωστόσο, σημείωσαν τα Τρίκαλα που πέρασαν με 80-72 από τη Λευκάδα, παρότι είχαν βρεθεί να χάνουν ακόμη και με διαφορά 11 πόντων από τους Επτανήσιους στα μέσα του τρίτου δεκάλεπτου.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τη Δόξα μπροστά 60-51, όμως το αναπάντητο σερί 11-0 των φιλοξενούμενων, με τον Λίποβι να σκοράρει τους πρώτους 8 πόντους σε αυτό το διάστημα, «κατέστρεψε» την ψυχολογία των γηπεδούχων, τους άγχωσε και επέτρεψε στους Θεσσαλούς να πάρουν δύο βαθμούς από «χρυσό» στη μάχη για την παραμονή, αφήνοντας ουραγούς τους Λευκαδίτες.

Μεγάλη νίκη και για τον Απόλλωνα Πατρών, που επίσης μάχεται για την παραμονή στην κατηγορία, καθώς επιβλήθηκε στην αχαϊκή πρωτεύουσα της Κύμης με 75-60 και έφτασε στις τέσσερις νίκες, ενώ το συγκρότημα της Εύβοιας έχασε για έβδομη φορά.

Τον αγώνα παρακολούθησε (με πολιτικά) από τον πάγκο το νέο απόκτημα του Απόλλωνα, Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Οι νικητές στηρίχτηκαν στον για ακόμη μια φορά εντυπωσιακό Καλινόσκι, που πέτυχε 19 πόντους με 5 τρίποντα, ενώ για την Κύμη από 11 πόντους σημείωσαν οι Αντεγκμπόγιε, Τσούπκοβιτς, Σχίζας.

Ο Άρης, τέλος, έφτασε στο 8-4 επικρατώντας με άνεση του Λαυρίου 98-77 στο «Αλεξάνδρειο», αλλά περισσότερο και από τη νίκη οι «κίτρινοι» χάρηκαν για την επιστροφή του Έρικ Μπάκνερ, που είχε υποστεί σοβαρό διάστρεμμα στις 29 Νοεμβρίου απέναντι στη Μονακό.

Η πρώτη εκτίμηση για τον Αμερικανό σέντερ ήταν πως θα μείνει εκτός γηπέδων για περίπου τρεις μήνες, όμως εκείνος ενάντια σε κάθε πρόβλεψη επέτρεψε πριν καν συμπληρωθεί ένας. 

Μεγάλο παιχνίδι για τους Θεσσαλονικείς έκανε ο Καββαδάς (20 πόντοι), που είχε βοήθεια από τους Κάμινγκς (17π., 5 ριμπ., 3 ασ, 3 κλ), Ζάρα (17π., 2 ασ), ενώ από την ομάδα του Λαυρίου ξεχώρισαν οι Μπολντς (15π.), Γκρέι (14π.) και Πάντερ (13π.).