Αθλητικά
Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016 13:15

Τένις: Νοκ άουτ από το Open Αυστραλίας ο Ντελ Πότρο

Δεν ξεκινάει καλά το 2017 για τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, ο οποίος θα χάσει το Αυστραλιανό Open.

Δεν ξεκινάει καλά το 2017 για τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, ο οποίος θα χάσει το Αυστραλιανό Open.

Μπορεί το 2016 να έκλεισε ιδανικά για τον Αργεντινό τενίστα (ασημένιο μετάλλιο στο Ριο, πρωτιά με την ομάδα της χώρας του στο Davis Cup), ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στο πρώτο κορυφαίο grand slam της επόμενης χρονιάς, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου στη Μελβούρνη.

Είναι πολύ πιθανό, μάλιστα, να μη δώσει το παρόν ούτε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου του Davis Cup με την Ιταλία, στις 3/02, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι. Ο 28χρονος έχει «χτυπηθεί» από αρκετούς τραυματισμούς στον καρπό τα τρία τελευταία χρόνια και μετά από μία εντυπωσιακή επιστροφή το 2016 είχε τονίσει πως το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να αποφύγει κάθε πισωγύρισμα.

«Αυτό που χρειάζομαι είναι να προετοιμαστώ για να είμαι 100% έτοιμος να βγάλω την υπόλοιπη σεζόν. Υπάρχουν κάποιες προτεραιότητες και τις εξετάζουμε. Εάν το τένις με περίμενε για δύο χρόνια, η Αυστραλία μπορεί να με περιμένει για έναν ακόμη.»

Για το αν θα προλάβει τον αγώνα του πρώτου γύρου του Davis Cup με την Ιταλία απάντησε: «Υπάρχει ακόμη λίγος καιρός για το παιχνίδι αυτό, αλλά όχι όσο ακριβώς χρειάζεται για να είμαι 100% έτοιμος, θα δούμε.»