Αθλητικά
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 16:32

Τένις: Ποσό-ρεκόρ στο Open της Αυστραλίας

Αύξηση κατά 14% στα χρήματα που θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες στο Open της Αυστραλίας ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του τουρνουά.

Αύξηση κατά 14% στα χρήματα που θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες στο Open της Αυστραλίας ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του τουρνουά.

Με βάση την απόφαση που έλαβαν το ποσό που θα μοιραστεί τον επόμενο μήνα ανέρχεται στα 50 εκ. δολάρια Αυστραλίας, με τους νικητές στο απλό ανδρών και γυναικών να μοιράζονται από 3.7 εκ. έκαστος.

Διόλου ευκαταφρόνητο μπορεί να χαρακτηριστεί και το ποσό που θα λαμβάνουν οι αθλητές που θα αποκλείονται από τον πρώτο γύρο, καθώς ο καθένας θα γίνεται πλουσιότερος κατά 50.000 δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα που μοιράζει ως πριμ το Όπεν Αυστραλίας έχουν υπερ-τριπλασιαστεί από το 2001, όταν ήταν 13.9 εκατομμύρια Αυστραλίας, ενώ από το 2014 έχουν αυξηθεί κατά 10 εκατομμύρια δολάρια.

Με δηλώσεις του ο διευθυντής του φημισμένου τουρνουά, Κρέιγκ Τίλι, τόνισε μεταξύ άλλων: «Αυτό που θέλαμε από την αρχή ήταν να διασφαλίσουμε ότι θα αποζημιώνονται όλοι οι παίκτες που λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση».

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι αύξηση 9% θα υπάρξει και στα χρήματα που θα μοιράζονται ως πριμ για τους προημιτελικούς, τους ημιτελικούς, τους φιναλίστ και το νικητή.