Υγεία
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 12:44

Το ανοσοποιητικό των γυναικών είναι ισχυρότερο από των ανδρών

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί στη μελέτη που έγινε για τα καρδιαγγειακά νοσήματα στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και η οποία, αποκάλυψε ότι το γυναικείο φύλο είναι από τα πλέον τυχερά ως προς το θέμα της μακροζωίας.

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί στη μελέτη που έγινε για τα καρδιαγγειακά νοσήματα στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και η οποία αποκάλυψε ότι το γυναικείο φύλο είναι από τα πλέον τυχερά ως προς το θέμα της μακροζωίας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους άντρες από την έναρξη του 20ου αιώνα και έπειτα, καθώς πιθανότατα αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο τους κινδύνους των καρδιακών παθήσεων.

Μια ακόμα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τελικά το ανοσοποιητικό των γυναικών είναι ισχυρότερο από αυτό των ανδρών και αυτό τις βοηθά να ζουν περισσότερο.

Η μελέτη έδειξε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των γυναικών είναι ισχυρότερο από αυτό των ανδρών, διότι παράγουν μέσω του θύμου αδένα, περισσότερα λεμφοκύτταρα τύπου Τα, τα οποία αποτελούν βασική συνιστώσα της κυτταρικής ανοσίας του οργανισμού και συμβάλλουν ουσιαστικά στην άμυνα εναντίον των διαφόρων εχθρών που εισβάλλουν στο ανθρώπινο σώμα.

Οι γυναίκες λοιπόν παράγουν περισσότερα από αυτά τα κύτταρα σε όλες τις ηλικίες, ακόμα και στην τρίτη ηλικία, όπου ο οργανισμός είναι πιο ευάλωτος σε διάφορες μολύνσεις. Αυτό τις βοηθά να έχουν ισχυρότερη άμυνα έναντι των μολύνσεων.

Επιπλέον, οι ανδρικές σεξουαλικές ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα καθιστώντας τους άνδρες περισσότερο ευάλωτους σε μολύνσεις.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι μια έρευνα που έκαναν επιστήμονες από την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ οι οποίοι κατέγραψαν του θανάτους από παρασιτικές μολύνσεις, έδειξε ότι οι άνδρες πεθαίνουν δύο φορές συχνότερα από παρασιτικές μολύνσεις παρά οι γυναίκες. Μάλιστα, σε χώρες όπου οι παρασιτικές μολύνσεις είναι συχνότερες, όπως είναι το Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν, η θνησιμότητα είναι 4 φορές μεγαλύτερη στους άνδρες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στις ανεπτυγμένες χώρες οι γυναίκες έχουν μέσο όρο ζωής κοντά στα 80 έτη ενώ, οι άνδρες γύρω στα 75. Ενώ, μια σειρά στατιστικών διαπίστωσαν ότι οι άνδρες έχουν 200% μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν πριν από την ηλικία των 50 ετών σε σύγκριση με τις γυναίκες.