Αθλητικά
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 23:37

Euroleague: «Πελάτισσα» του Παναθηναϊκού η Φενέρμπαχτσε

Ο Παναθηναϊκός «πλήγωσε» για ακόμη μια φορά τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, την οποία νίκησε με 81-70 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Ο Παναθηναϊκός «πλήγωσε» για ακόμη μια φορά τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, την οποία νίκησε με 81-70 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Οι «πράσινοι», που είχαν κορυφαίο τον Νικ Καλάθη, έφτασαν στο 7-5, η Φενέρμπαχτσε έπεσε στο 8-4 και ο «Ζοτς» έφυγε ηττημένος για τέταρτη φορά σε τέσσερα ματς στο ΟΑΚΑ, ενώ το «τριφύλλι» μετρά πια 9-0 ως γηπεδούχος απέναντι στην τουρκική ομάδα. 

Ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα, αναφορικά με τον αντίπαλο που είχε απέναντί του. Ο Καλάθης έκανε εκπληκτικό παιχνίδι με 16 πόντους, 11 ασίστ και 8 ριμπάουντ, χάνοντας τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής στο «νήμα» από τον Κοζέρ.

Ο ομογενής γκαρντ είχε 5/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/4 βολές, έκανε 5 κλεψίματα, έδωσε μια τάπα (στον Ντίξον) και έκανε μόλις ένα λάθος! Πραγματικά απολαυστικός…

Εξαιρετικοί ήταν επίσης οι Νίκολς, που σταμάτησε στους 14 πόντους, Φελντέιν, Ρίβερς (από 10) και ο Σίνγκλετον, που πέτυχε 9 πόντους αλλά βοήθησε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και ειδικά στα ριμπάουντ.  

Οι γηπεδούχοι έλεγξαν το ρυθμό από την αρχή, έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και δεν απειλήθηκαν, ουσιαστικά, ούτε στο ελάχιστο από μια ομάδα που απόψε βρέθηκε μακριά από τα στάνταρ της.

Μοναδικός κίνδυνος ήταν ο Νάναλι, που απειλούσε σταθερά το καλάθι του Παναθηναϊκού και σταμάτησε στους 21 πόντους, ενώ προσπάθησε στο τέλος ο Σλούκας, που είχε 13 πόντους.

Πλέον, ο Τσάβι Πασκουάλ θα αρχίσει να προετοιμάζει την ομάδα του για τον αγώνα με την Αρμάνι στο Μιλάνο, στις 21 Δεκεμβρίου και με την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ δύο ημέρες αργότερα.