Κόσμος
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 17:24

Γερμανία: 12χρονος προετοίμαζε επίθεση στο Λουντβιχσχάφεν

Ένας 12χρονος φέρεται να τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό σε χριστουγεννιάτικη αγορά και εμπορικό κέντρο στο Λουντβιχσχάφεν της Γερμανίας.

Ένας 12χρονος φέρεται να τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό σε χριστουγεννιάτικη αγορά και εμπορικό κέντρο στο Λουντβιχσχάφεν της Γερμανίας.

Περίπου 10 ημέρες μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού με καρφιά στο Λουντβιχσχάφεν, που βρίσκεται περίπου 85 χλμ νότια της Φρανκφούρτης, οι αρχές επικεντρώνουν τις έρευνές τους στον 12χρονο Γερμανοϊρακινό. Όπως δήλωσε στο Ευαγγελικό Πρακτορείο Ειδήσεων (epd) ο Χούμπερτ Στρέμπερ, επικεφαλής εισαγγελέας του Φράνκενταλ, το αγόρι τοποθέτησε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό δύο φόρες: την πρώτη στις 26 Νοεμβρίου στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Λουντβιχσχάφεν και τη δεύτερη στις 5 Δεκεμβρίου στο εμπορικό κέντρο κοντά στο δημαρχείο της πόλης.

Ευτυχώς, ωστόσο, λόγω κατασκευαστικού λάθους ο μηχανισμός δεν εξερράγη. Ο 12χρονος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γερμανική πόλη και διαθέτει γερμανικό και ιρακινό διαβατήριο.

Σύμφωνα πάντα με τον Χούμπερτ Στρέμπερ, η αρμόδια εισαγγελία Φράνκενταλ παρέδωσε την υπόθεση στην Ομοσπονδιακή Γενική Εισαγγελία της Καρλσρούης, όπως είθισται πλέον σε υποθέσεις τρομοκρατίας. Η Ραδιοφωνία Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR) μεταδίδει ότι η Ομοσπονδιακή Γενική Εισαγγελία έχει αρχίσει έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Focus, το οποίο επικαλείται τις έρευνες, το αγόρι ήταν ριζοσπαστικοποιημένο και καθοδηγούνταν πιθανότατα μέσω Διαδικτύου από άγνωστο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Ο εισαγγελέας Χούμπερτ Στρέμπερ δήλωσε ότι μέσα στο σακίδιο που εντοπίστηκε στην χριστουγεννιάτικη αγορά από περαστικό η αστυνομία εντόπισε γυάλινο δοχείο με άγνωστη εκρηκτική ύλη.