Αθλητικά
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 00:01

Βόλεϊ: Συνέχισε την προέλασή του ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός νίκησε, δύσκολα πάντως, τον Ηρακλή με 3-1 και σημείωσε την ένατη νίκη σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθημα της Α1 Ανδρών, φτάνοντας στο απόλυτο των 27 βαθμών.

Ο Ολυμπιακός νίκησε, δύσκολα πάντως, τον Ηρακλή με 3-1 και σημείωσε την ένατη νίκη σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθημα της Α1 Ανδρών, φτάνοντας στο απόλυτο των 27 βαθμών.

Ο «Γηραιός», πάντως, έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση σε 2-2, καθώς έχασε δύο σετ μπολ στο 24-23 και στο 25-24 του 4ου σετ, απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που έπαιξαν με διαγώνιο τον Ζουπάνη, καθώς δεν αγωνίστηκε ο Αγκάμεζ.

Με τον Γκονζάλες να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνισή του από την αρχή της περιόδου και τον Μεργαρέχο να προσφέρει λύσεις στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός νίκησε πολύ δύσκολα με 3-1 την Κηφισιά στην Κυψέλη.

Το αποψινό ήταν από πιο ωραία παιχνίδια του πρωταθλήματος, με πολλές εναλλαγές στο σκορ και μεγάλες μάχες στο φιλέ, ενώ εκτός του Γκονζάλες «έλαμψε» και ο αντίπαλος διαγώνιος, ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ.

Αυτή ήταν η έβδομη νίκη για τον Παναθηναϊκό, που σε συνδυασμό με την ήττα του Ηρακλή τον φέρνει μόνο δεύτερο στη βαθμολογία, πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ την επόμενη αγωνιστική οι «Πράσινοι» θα δοκιμαστούν στην έδρα του «Γηραιού».

Τη μεγαλύτερη σε έκταση φετινή νίκη και συνολικά έκτη στη διοργάνωση σημείωσε ο ΠΑΟΚ, που επιβλήθηκε με 3-0 της νεοφώτιστης Κυζίκου στην Πυλαία, σε μόλις 65 λεπτά.

Με υπεροχή στην επίθεση και σε καλή ημέρα τους Πέτι και Μπατατζίμ, ο Παμβοχαϊκός νίκησε 3-0 την Ορεστιάδα στο Βραχάτι, σημείωσε την πέμπτη σερί νίκη και συνολικά έβδομη και διατηρήθηκε τέταρτος, πλησιάζοντας στον ένα βαθμό τον τρίτο Ηρακλή.

Με πρωταγωνιστή τον Βανέγκας, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης νίκησε την Παναχαϊκή 3-1 και πέτυχε την πέμπτη νίκη στο πρωτάθλημα, που τον εκτόξευσε στους 14 βαθμούς.

Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη είχε αποτελεσματικότερη επίθεση και μπλοκ, που έδωσε πολλούς πόντους στα τελειώματα των σετ, ενώ έβγαλε πολλές άμυνες για κόντρα επιθέσεις. Η Παναχαϊκή, παρότι κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 έκανε εύκολα το λάθος και στο 4ο σετ δεν αξιοποίησε μικρό προβάδισμα στο σκορ, δείχνοντας σημάδια κόπωσης.

Με αδιαπέραστο μπλοκ, όπου ο Χήρας έδωσε ρεσιτάλ και πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Μρντακ, ο Φοίνικας έφυγε με το τρίποντο (3-1) από τα στενά του Ευρίπου απέναντι στον Ηρακλή Χαλκίδας.

Η ομάδα του Ντούσκο Νίκολιτς, παρότι βρέθηκε να χάνει από τους μαχητικούς γηπεδούχους, κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο και με υπεροχή σε επίθεση - μπλοκ πήρε την πέμπτη συνολικά νίκη στο πρωτάθλημα, δεύτερη εκτός έδρας και πρώτη μακριά από τη Σύρο.