Αθλητικά
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2005 18:36

Πρόγραμμα για φυτώριο νέων αθλητών

«Ανοικτά στάδια - Η γιορτή του Ολυμπισμού συνεχίζεται», αποκαλείται το φιλόδοξο πρόγραμμα που ξεκινά το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει ως στόχο την ενασχόληση της νέας γενιάς με τον αθλητισμό και την δημιουργία νέων Ολυμπιονικών, με κίνητρο την χρήση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Το πρόγραμμα αυτό, που υλοποιείται με την στήριξη του Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, του Υπουργείου Παιδείας, των αθλητικών ομοσπονδιών, Ελλήνων Ολυμπιονικών και πρωταθλητών, αλλά και εθελοντών, αρχίζει την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2005, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, με την συμμετοχή στην πρώτη εκδήλωση 2.550 μαθητών της Α' Γυμνασίου -οι 139 είναι ειδικών σχολείων- από 29 σχολεία της Αττικής, μαζί με τους καθηγητές συνοδούς τους.

Οπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, στη σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου, με τους υφυπουργούς Παιδείας, Γιώργο Καλό και Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, την Ολυμπιονίκη Φανή Χαλκιά και τον Παραολυμπιονίκη, Χρήστο Αγγουράκη, η επιλογή των σχολείων που θα συμμετάσχουν σε αυτή την πρώτη πιλοτική εκδήλωση, που αφορά στους μαθητές του λεκανοπεδίου Αττικής, έγινε με την συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας. Επειδή, όμως, το ενδιαφέρον των σχολείων ήταν πολύ μεγάλο, έγινε κλήρωση. Το πρόγραμμα αυτό θα διευρυνθεί και στην περιφέρεια.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν το άθλημα που τους ταιριάζει.

Στην πρώτη επίσκεψή τους οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να δουν τους αθλητικούς χώρους, αλλά και να συνομιλήσουν και να ενημερωθούν από Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές, εθνικούς και ομοσπονδιακούς προπονητές για τα αθλήματα του στίβου, της ποδηλασίας, του μπάσκετ και τα αθλήματα του υγρού στίβου (κολύμβηση, καταδύσεις, υδατοσφαίρση, συγχρονισμένη κολύμβηση).

Οσον αφορά στο νομοσχέδιο για τη μεταολυμπιακή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, η κ. Πετραλιά ανακοίνωσε, ότι θα παρουσιαστεί στις 30 Μαρτίου 2005, σε συνέντευξη Τύπου, ενώ στη συνέχεια θα κατατεθεί στην Βουλή. «

Ο κ. Καλός ζήτησε όταν θα κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για την μεταολυμπιακή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων να υπάρξει μέριμνα, ώστε ένα μέρος της υποδομής να φτάσει στην Παιδεία.